MGP Tuzla: U srijedu promocija romana “Godina pacova” autora Almira Alića

3
661

Nagrađeni roman “Godina pacova”, tuzlanskog autora Almira Alića, bit će promovisan u prostoru Galerije međunarodnog portreta u Tuzli, u srijedu, 12. juna, od 19 sati.

“Godina pacova”, roman nagrađen u natječaju Fondacije za izdavaštvo BiH, peta je knjiga Almira Alića, koja je od strane žirija proglašena izuzetnom zbog svoje književno- umjetničke vrijednosti, jezičke i stilske izvrsnosti, kao i doprinosa savremenoj književnosti.

O knjizi će razgovarati promotor Ervin Jahić, priznati hrvatski pjesnik, kritičar, urednik i antologičar i autor romana Almir Alić.

“Godina pacova” predstavlja osvježenje u savremenoj BiH književnosti. Prethodni roman “Volim crtati velika crvena srca” (2015.) objavljen je u BiH, dok su romani “Soliter Titanic” (2006.) i “Boa u kokošinjcu” (2009.) objavljeni u Hrvatskoj. Zbirka kratkih priča “Piccolo Mondo” (2009.) objavljena je u Srbiji.

Almir Alić je autor višestruko nagrađivan na regionalnim književnim takmičenjima i predavač na književnim radionicama u BiH, Srbiji i Hrvatskoj. Uredio je dva književna naslova drugih autora. (tl)

Download PDF

3 Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here