Melanija za jedan dan potrošila 174 hiljade dolara na hotelski smještaj

0
370

Prema dokumentima vezanim za federalne troškove, prva dama SAD-a Melanija Tramp za jednodnevno putovanje u Toronto prošle godine je potrošila nevjerovatnih 174.000 dolara na hotelski smještaj, a u navedenom hotelu uopšte nije prespavala.

Iznenađujući podaci o troškovima u Torontu zasjenili su troškove Melanije Tramp od 95.000 dolara u hotelu InterContinental Cairo Semiramis u Egiptu, gde je boravila prošlog mjeseca.

Portparolka Melanije Tramp Stephanie Grisham je poručila kako je kompletan tim koji prati prvu damu odgovoran za neke troškove. Kako je navela, tim se stara za sigurnost, medicinsku njegu, komunikacije, potrebe automobila i logistiku. Međutim, u dokumentima federalnih troškova prijavljeni su odvojeni troškovi tima Melanije Tramp koji iznose 18.000 dolara.

Prva dama bila je u Torontu da pomogne u pokretanju fondacije Invictus Games, čije je osnivanje britanski princ Harry započeo još 2014. godine za sportiste sa invaliditetom.

Posjetu Melanije Tramp Kanadi obilježio je razgovor s premijerom Justinom Trudeauom i princom Harryjem, a isti dan se supruga Donalda Trumpa odlučila vratiti kući u SAD.

Takođe, za troškove putovanja u Toronto iz budžeta je izdvojeno dodatnih 21.000 dolara, prenosi Huffington Post.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here