Mektić: Iz USK premješteno 750 migranata, kasarna Blažuj je najbolji objekat za prihvat

0
186

S područja Unsko-sanskog kantona (USK) u toku jučerašnjeg dana je prebačeno oko 750 migranata u Blažuj i Hadžiće kod Sarajeva, što je dvostruko više od broja koji je prethodno planiran, izjavio je danas u Sarajevu Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Mektić je na zajedničkoj konferenciji za medije s Peterom Van der Auweraertom, šefom Misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH, govorio o migrantskoj situaciji u zemlji, a nakon što je nekoliko stotina migranata premješteno iz kampa Vučjak nadomak Bihaća u nekadašnju kasarnu Blažuj i prihvatni centar Ušivak u Hadžićima.

Izmještanje je prethodno dogovoreno između predstavnika Vlade Unsko-sanskog kantona, Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Ministarstva sigurnosti BiH.

Mektić je istakao da je tokom jučerašnjeg dana planirano premještanje 350 migranata iz Vučjaka u Ušivak, ali da je nakon informacije o premještanju još nekoliko stotina njih iz Bihaća došlo na Vučjak, tako da je broj onih koji su premješteni dvostruko veći.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here