Mektić ide u Krajinu radi dogovora o migrantima

0
369

Nakon što ga je sinoć prozvao premijer USK Husein Rošić, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić odlučio sutra otputovati u Bihać radi dogovora u vezi s kriznom situacijom oko migranata, saznaje Klix.ba.
Podsjetimo, Rošić je pozvao ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da prestane da govori da bi migrantske centre trebalo otvoriti samo u FBiH te predložio otvaranje takvog centra u Prnjavoru.

Pozvao je Mektića da prestane “zabavljati narod” konferencijama za medije te da “rješava sigurnosne izazove, pogotovo u periodu kada se BiH suočava s migracionom krizom”.

“Ono što mi tražimo od državnih organa jeste da rade svoj posao. Podsjećam da Dragan Mektić nije federalni, nego državni ministar sigurnosti. Ne razumijem zašto uporno tvrdi da migracione centre treba otvoriti na području Federacije. Zašto ne otvoriti migracioni centar u Prnjavoru. Ja sam spreman iz kantonalnog budžeta izdvojiti novac za autobuse, pa da sve migrante odvezemo u Prnjavor. Ako Mektić ne želi riješiti problem na prostoru Unsko-sanskog kantona, možda će htjeti da ga riješi kad mu migranti dođu u dvorište”, ističe u izjavi premijer USK.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here