Mektić: “Automatske puške ne služe za borbu protiv terorizma”

0
486

Član Glavnog odbora SDS-a i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, govoreći o nabavci naoružanja za pripadnike MUP-a Republike Srpske, rekao je da je ono nepotrebno, te da automatske puške ne služe za borbu protiv terorizma.

Protiv terorizma se treba boriti na drugačiji način, a ne automatskom puškom, smatra Mektić.

«Obmanjuju javnost, lažu i petljaju – protiv terorizma se bori na sasvim drugi način. Sad da ide neki terorist kamionom i treba da uleti u neku pješačku zonu i vi ćete da dignete tri hiljade pušaka i onda ćete da idete u juriš», navodi Mektić.

Dodaje da građanima nisu potrebne puške – već posao: «Kompjutera u školi nigdje ne možete vidjeti, škole su nam postale najveći izvor zaraznih bolesti, zbog neuredne higijene i svega toga, na magnetnu rezonancu devet mjeseci čekate, nema aparata. Citostatika sada nema… Ali treba puška – puška će riješiti sve naše probleme».

Na pitanje kako komentariše da će predsjednik SNSD-a Milorad Dodik biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS-a, Mektić je izjavio da je to “katastrofalno za Republiku Srpsku”, iako smatra da svaka stranka ima pravo da predloži svoje kandidate.

Dodikov stranački kolega i član Glavnog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić izjavio je SRNA-i da je Mektić sa svojom diskutabilnom diplomom posljednja osoba koja može da priča o Republici Srpskoj, patriotizmu i tuđem kriminalu.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here