Manekenka oteta u Italiji: Djevojke završavaju u arapskim zemljama

0
480

Britanska manekenka Chloe Ayling koja je oteta u Italiji i zamalo završila kao bijelo roblje ispričala je novinarima svoje užasno iskustvo.

Ova dvadesetogodišnja djevojka iz južnog Londona, koja je drogirana i oteta na lažnom foto-sessionu u Milanu 11. srpnja, nije znala hoće li preživjeti “Prošla sam kroz zastrašujuće iskustvo. Strahovala sam za svoj život sekundu po sekundu, minutu po minutu, sat po sat”, prenose britanski mediji njenu izjavu.

“Napadnuta, drogirana, svezana lisicama i zatvorena u kofer”

“Izuzetno sam zahvalna talijanskim i britanskim vlastima za sve što su napravili kako bi osigurali moje sigurno puštanje na slobodu. Upravo sam došla kući nakon četiri tjedna i nisam imala vremena srediti svoje misli. Nisam slobodna reći ništa više dok me ne ispita britanska policija”, rekla je Ayling.

Milanska policija priopćila je da je Ayling “napadnuta, drogirana, svezana lisicama i zatvorena u kofer”. Njen otmičar, poljski državljanin s britanskim prebivalištem, Pavel Lukasz Pawel Herba, uhićen je i optužen zbog otmice i iznude je nakon što je odustao od njene prodaje u roblje i pokušao iznuditi otkupninu od njenog agenta. Herba je tražio 50.000 eura za njeno puštanje, ali novac ipak nije dobio prije nego je uhvaćen, javlja Independent.

“On je ubojica i radio je za organizaciju na deep webu koja nudi plaćeničke usluge poput bombaških napada, otmica i prodaje djevojaka na dark webu”, otkrio je milanski policijski dužnosnik Lorenzo Bucossi. Herba je radio za kriminalnu organizaciju poznatu pod imenom “Black Death” koja je namjeravala prodati otetu manekenku na tajnoj internet-aukciji kupcu s Bliskog istoka za iznos od 200.000 $ ili više.

Zaprijetili joj “eliminacijom” ako bude loše govorila o njima

Ayling kaže da se nakon otmice probudila u prtljažniku automobila gdje je bila svezana i “mogla disati samo kroz malenu rupu”. Otmičari su je navodno držali na talijanskoj farmi šest dana prije nego su je odlučili pustiti kada su otkrili da je majka, što prema pravilima “Black Deatha” znači da ne može biti prodana kao seksualno roblje.

U pismu koje je pronađeno na računalu otmičara, a koje je poslano Ayling nakon njenog puštanja, prijeti joj se “eliminacijom” ako ona ili njena obitelj budu “govorili o nama lošim riječima ili s nepoštovanjem”.

Otmičar joj rekao da su sve otete djevojke predodređene za arapske zemlje

Možda i najstrašniji dio svjedočanstva ove djevojke je otkriće da je riječ o redovitoj i vrlo unosnoj kriminalnoj aktivnosti. “On (jedan od otmičara) mi je rekao da je on sam zaradio više od 15 milijuna eura u posljednjih pet godina i objasnio mi je da su sve (otete) djevojke predodređene za arapske zemlje. Kad se otmičar zasiti djevojke kupljene na aukciji, može je dati drugim ljudima, a kad nije više interesantna, postaje obrok tigrovima”, rekla je istražiteljima, kako prenosi talijanska novina Il Giornale.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here