Malonogometni turnir “ Par Selo CUP 2018” počinje 27. jula, a završava 11. augusta

0
667

Na igralištu Osnovne škole “ Pasci” 27. jula počinje VII. Malonogometni turnir “ Par Selo CUP 2018” u organizaciji Udruge mladih Par Selo- Dubrave.

Riječ je o jednom od najbolje organizovanih i najposjećenijih turnira u malom nogometu u BiH koga svake godine posjete hiljade ljudi.  Turnir se godinama razvijao i odavno je prevazišao lokalne okvire.

Ove godine učestvuju 24. ekipe iz Mostara, Brčkog, Olova, Bjeljine, Gračanice, Živinica, Banovića i Tuzle. Organizatori su i ove godine izašli u susret igračima koji dolaze iz drugih gradova pa oni imaju mogućnost igranja grupnog dijela takmičenja za jednu večer.

Na turniru učestvuju i brojni futsal reprezentativci iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.
Utakmice sude licencirane sudije iz Premijer futsal lige BiH.

Nagradni fond iznosi 8.000 KM. Najbolja ekipa, osim pehara, osvojit će 5.000, drugoplasirana 1.000, trećeplasirana 500, a četvrta 200 KM.

Pored ovih nagrada, dodjeljuju se i plakete i nagrade za najboljeg igrača, najboljeg strijelca, najboljeg golmana i fair play ekipu u iznosu od po 100 KM.

Osim glavnog takmičarskog dijela na turniru, predviđena sui takmičenja u kategoriji veterani od 1983. godište i dalje. U ovoj konkurenciji nastupit će osam ekipa, a predviđene su i revijalne utakmice najmlađih.

Na otvaranju turnira učestvuju i kulturno umjetnička društva, a za ovogodišnji turnir pripremljena je i bogata ugostiteljska ponuda za sve posjetitelje. Ovaj sportski događaj završava 11. augusta uz muzičko zabavni program.

Par Selo CUP je jednistvena prilika za sve nacije i generacije iz cijele BiH da se druže, šire nova poznanstva i prijateljstva i uživaju 15 dana u vrhunskom malom nogometu, navodi se u saopćenju organizatora turnira. (nt)

 

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here