Vijesti Crna hronika

Malčanski berberin osuđen na doživotnu robiju

0
261
Ninoslav Jovanović zvani Malčanski berberin (Foto: RAS)

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, osuđen je na doživotnu robiju zbog otmice i zlostavljanja dvanaestogodišnje djevojčice, objavio je dnevnik Blic.

Jovanović je odbio da prisustvuje izricanju presude, ali u sudu su bili roditelji njegove posljednje maloletne žrtve.

Ninoslav Jovanović je osuđen na 11 godina za otmicu dvanaestogodišnje djevojčice, dok je za silovanje u produženom trajanju osuđen na doživotnu robiju, pa mu je kao jedinstvena kazna izrečena kazna doživotnog zatvora!

Brojne novinarske ekipe ispred sudnice u kojoj se Malčanskom berberinu izriče presuda Brojne novinarske ekipe ispred sudnice u kojoj se Malčanskom berberinu izriče presuda – Foto: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS Srbija

Ovo je prva presuda za doživotnu robiju od usvajanja izmjena Krivičnog zakonika u maju 2019. godine. Po novom zakonu doživotna robija prijeti svim silovateljima i ubicama djece!

Izopačena potreba višestrukog povratnika

Malčanski berberin je nadimak dobio po svojoj izopačenoj potrebi da svoje žrtve ošiša prije nego što ih siluje. Više od 20 godina svog života proveo je iza rešetaka, a svaki put kada je izašao na slobodu ponovio bi krivično djelo.

Kako je “Blic” pisao, Jovanović, inače višestruki silovatelj, djevojčicu koja je tada imala 12 godina, oteo 20. decembra 2019. godine u Brzom Brodu u 7.25 časova, presrevši je na putu do škole.

Malčanski berberin Malčanski berberin – Foto: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS Srbija

Prevejani manijak na prevaru je naveo dijete da uđe u njegova kola “fijat punto”, koja je prethodne večeri ukrao u Malči. On je djevojčici rekao da je novi električar koji radi u njenoj školi i zamolio je da mu pokaže put. Djevojčica je ušla u auto, i počela je višednevna drama kakvu Srbija nije vidjela.

Kada je vidjela da ne idu u pravcu škole, djevojčica se zapitala kuda su pošli, a Jovanović je pokušao lažima da iskontroliše situaciju – rekao je da je njen otac ukrao dijamant jednoj ženi iz Niške Banje i da je zbog toga oteta, te da će je navodno pustiti kada dijamant bude vraćen. Kako bi zaplašio dijete, rekao joj je i da će joj ubiti roditelje ako ne bude slušala. Javnost u tom trenutku još uvijek nije znala ko stoji iza otmice devojčice…

Pripadnici policije i žandarmerije pretraživali su cijeli kraj, petog dana zatražena je i pomoć građana – saopšteno je da se traga za Jovanovićem i objavljena je njegova fotografija.

Jedan Svrljižanin javio je policiji da je vidio čovjeka i djevojčicu koji odgovaraju opisu, kako idu prugom od Niševca prema Knježavcu. Sve policijske snage usmjerene su u taj region. Otkrivene su kuće iz kojih je uzimana hrana, a u selu Orešac otkriveno je i u kojoj je kući ošišao devojčicu…

Policija je pretraživala svaku kuću, pedalj po pedalj terena, ali od nestale devojčice nije bilo ni traga ni glasa sve do 29. decembra kada je Nišlija Emil Živić, svratio sa sinom da obiđe kuću u selu Pasjača.

Videvši otvorena vrata u suterenu, krenuo je da uđe u kuću iz koje je u tom trenutku iskočio Jovanović i počeo da bježi.

U kući je potom pronađena oteta devojčica, živa ali istraumirana sa modricama i ogrebotima po tijelu. (Blic)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here