Magla na dionicama u višim predjelima

0
314

U jutarnjim satima na dionicama u višim planinskim predjelima upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. I za danas su meterolozi najavili kišu i nestabilnu vremensku situaciju, pa se apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Danas počinju radovi na mostu na petlji Visoko, smijer Kakanj-Sarajevo, zbog čega će se u narednom periodu na ovoj lokaciji saobraćati jednom trakom (preticajnom).

U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom. Isti režim saobraćaja na snazi je i na dionicama M-6 Domanovići-Stolac i M-18 Olovo-Kladanj (Karaula).

Pojačan je promet vozila na ulazu u BiH na graničnom prijelazu Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja, ali nešto kasnije, tokom dana, očekuje se frekventniji saobraćaj, posebno na prijelazima na jugu zemlje.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here