Lokalizovan požar u potkrovlju zgrade u naselju Luke (Foto)

0
561

Nema povrijeđenih u požaru koji je dana oko 15.45 sati izbio u potkrovlju zgrade u Ulici Branilaca Bosne, odnosno Luke C-5, tuzlanskog naselja Sjenjak.

Pod još nerazjašnjenim okolnostima vatra je izbila u glavnoj prostoriji stana u vlasništvu Amira Desinovića, osobe bolesne još iz perioda rata. Navodno mu je stan kupila sestra i živio je sam.

– Ne znam kako je došlo do požara, ali je vlasnik istrčao napolje. Neko je obavijestio vatrogasce, tako da su vrlo brzo stigli i oni i policija. Požar je lokalizovan oko 16.30 sati – izjavio je za Tuzla LIVE stanar spomenute zgrade Hajrudin Ovčina.

Požar je izazvao paniku među stanarima ovog, ali i drugih ulaza zgrade, jer su se plašili da će se požar proširiti. Ispred zgrade okupilo se dosta stanara, ali i prolaznika koji su posmatrali gašenje požara. Na mjesto događaja stigla su dva vatrogasna vozila.

– Voda kojom su vatrogasci gasili požar uz cijevi radijatora prodire u moj stan i evo već pola sata pokušavamo spriječiti veću štetu. Zidovi nekoliko prostorija su mokri i crni od gareži –  kaže stanarka stana ispod zahvaćenog požarom.

U MUP-u TK potvrdili su da je došlo do požara, ali još ne mogu govoriti o uzrocima. Materijalna šteta je veoma velika. (tl – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here