Ljubuški: Specijalci silom prekinuli protest boraca

0
598

Upotrebom sile pripadnici specijalne policije izvršili su deblokadu saobraćajnice u Ljubuškom, ističu iz Udruge zaboravljeni branitelji Ljubuški.

Kako je rekao predsjednik navedene udruge Drago Grbavac, specijalci su priveli nekoliko prosvjednika, prenosi Bljesak.info.

“Poslali su na nas specijalce, praktično našu djecu su poslali na nas, udarali su branitelje nogama, izgurali su nas s ceste, nisu imali obzira, a svi mi imamo problema sa zdravljem. Za ovo se nismo borili, da naša djeca, rodbina i prijatelji idu na nas”, izjavio je za Radio Ljubuški Drago Grbavac nakon policijske intervencije prilikom koje su specijalci izgurali prosvjednike s ceste, a jednog od njih su priveli.

Naveo je kako su se branitelji pregrupirali i krenuli prema središtu grada, gdje će nastaviti proteste i tražiti oslobađanje svojih kolega.

“Priveli su jednog našeg člana koji je htio prijeći pješački prijelaz, mi ćemo sada ići u Ljubuški, jer mi smo svi jedno, kada jednog privedu, priveli su sviju nas”, rekao je Grbavac, dodavši “neće nas smetnuti s našeg puta, neka narod procijeni jesmo li mi u pravu ili nismo, mi ne želimo nasilje, ali nasilje se nad nama vrši, dosada je bilo psihičko, a evo sada i fizičko”.

Prije policijske intervencije ponovio je kako branitelji neće odustati dok se ne udovolji njihovim zahtjevima, odnosno dok u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH ne bude sazvana tematska sjednica na kojoj će se raspravljati o njihovim zahtjevima, objavljivanju registra boraca, ukidanju financiranja boračkih udruga, te boračkom dodatku.

“Parlament je uzrok, mi smo posljedica, da Parlament uradi ono što je dužan uraditi, ovoga ne bi bilo. Oni zloupotrebljavaju svoje ovlasti, uredno dobivaju plaću i imaju sve beneficije. Njima odgovara da je ovakvo bezvlašće”, rekao je Grbavac.

Podsjetimo, u ponedjeljak oko 7 sati članovi udruge Zaboravljeni branitelji blokirali su autocestu kod nadvožnjaka na graničnom prijelazu Bijača, zbog čega je obustavljen promet na dionici autoceste A1 Bijača – Zvirovići. Nakon završenog protesta, u 9.30 sati normalizirano je prometovanje na autocesti A-1 Zvirovići-Bijača, pripćeno je iz BIHAMK-a.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here