Ljetna škola i akademija njemačkog jezika u Beču

0
285

Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ poziva sve zainteresirane da se prijave na Ljetnu akademiju i Ljetnu školu njemačkog jezika koje će se i ove godine održati u osmom mjesecu u Beču.

Ljetna akademija će okupiti maturante srednjih škola i studente (18-30 godina) i trajat će od 4.8. – 23. augusta 2019. godine, a Ljetna škola je predviđena za srednjoškolce (15-18 godina) i trajat će od 11. do 23. augusta.

I škola i akademija podrazumijevaju intenzivan tečaj i učenje njemačkog jezika u grupama od 10 do 15 učenika odnosno studenata. Uz školu jezika učenici i studenti će uživat u bogatom znanstveno-kulturnom programu, razgledavanju grada Beča u pratnji stručnih vodiča, posjetima muzejima i različitim institucijama te susretima s ljudima iz gospodarskog i političkog života Austrije. Uz sve ovo učenicima i studentima je osiguran smještaj i puni pansion tijekom boravka, karte za javni prijevoz u gradu Beču, putničko-zdravstveno osiguranje, troškovi svih drugih aktivnosti, kao i prijevoz do Beča.

Cijena Ljetne akademije je 800 €, a Ljetne škole 900 €. Prijave traju do 15.5.2019. godine, a za sve dodatne informacije možete izravno kontaktirati bečki Napredak (www.napredak.at).

Dosadašnja iskustva pokazuju da učenici i studenti tijekom boravka i rada sa profesorima jezika iz Austrije nauče mnogo toga o njemačkome jeziku, ali i o povijesti i kulturi grada Beča. Nakon četiri sata učenja jezika dnevno uslijedi relaksacija, posjet i obilazak brojnih kulturno-povijesnih znamenitosti i turističkih atrakcija (dvorac Schönbrunn, dvorac Belvedere, bivša carska palača Hofburg, katedrala sv. Stjepana, gradska vijećnica, Tehnički muzej, Vojno-povijesni muzej, Muzej povijesti umjetnosti, vidikovac Kahlenberg itd).

Sastavni dio programa su i posjeti bosanskohercegovačkome i hrvatskome veleposlanstvu u gradu Beču, Gospodarskoj komori Grada Beča te pojedinim bečkim i austrijskim koncernima, tvrtkama i drugim gospodarskim institucijama.

Mnogi polaznici se često i rado vraćaju na Ljetnu školu i Ljetnu akademiju njemačkog jezika i narednih godina, jer doprinose stvaranju novih veza, prijateljstava, ali što je najvažnije znanju. Upravo to i jeste osnovni cilj i razlog zašto ova uspješna priča bečkog Napretka traje sada već više od dvadeset godina, saopćeno je iz Bosne Srebrene.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here