Lazarević: Dok su se ekipe gradile, mi smo štrajkovali

1
342

Prije utakmice sa Zrinjskim, prošle srijede, dok je stručni štab Slobode išao prema klupi, naš novinar se  našalio, pa rekao:

– Ovo je u istoriji Slobode najjeftiniji stručni štab. Mjesecima radite džaba!

Na to je odgovorio šef stručnog štaba, Mile Lazarević:

– E, neće još dugo!

Večeras, u Zenici, nakon utakmice Čelik – Sloboda (0:0), Lazarević je obznanio da je podnio ostavku. Klix prenosi dio njegovog objašnjenja.

– Ovo je bila zahtjevna utakmica u bitno vrijeme i za jedne i druge. Došli smo da pobijedimo, ali žalimo za dva boda. Moramo čestitati domaćinu na fer i korektnoj utakmici, ali nažalost je rezultat 0:0. Čestitam momcima na pristupu, a svima želim više sreće u narednom periodu – kazao je Lazarević.

Dodao je da je odluku o ostavku donio ranije, te da je čovjek koji ispuni ono što kaže.

-Situacija u Slobodi do prije par dana je bila teška, prošli smo kroz težak period. Došlo je do štrajka koji je poništio sav rad koji smo imali. Dok su se ekipe gradile, mi smo štrajkovali i sve se to odrazilo na stručni štab koji je potrošio 2,5 mjeseca. Ova odluka je konačna, čestitke mojim momcima i hvala im na odnosu u večerašnjoj utakmici s obzirom da su za moju ostavku znali prije početka susreta – zaključio je Lazarević.

Iskusni bosanskohercegovački stručnjak je na klupu Slobode stigao sredinom juna ove godine kada je imenovan za nasljednika Zlatana Nalića. Na klupi tuzlanske ekipe je sjedio 12 utakmica u kojima je ostvario po četiri pobjede, remija i poraza.

Lazarević je u karijeri vodio i Zvijezdu Gradačac, Zvijezdu 09 i Drinu Zvornik. (Klix, Tuzla live – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

1 komentar

  1. Nažalost, Lazarević je tek samo još jedan više. Kako je prošao Zlatan Nalić? Koliko je on plaća dobio dok je bio u “Slobodi”? Pouzdano znam koliko. Pa još, koliko je “Sloboda” sama dala za licencu? Ili je dao neko drugi? Možda opet Nalić! Ludo u bahatosti, korumpiranosti, nepoštenju, nemoralu…! Najviše poražava što ovaj kontekst u razgovorima o “Slobodi” je konstanta…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here