Latifagić: Ako ne protiv Bošnjaka, na parketu sam u duelu sa Širokim! (Foto)

0
676

Trenirao je punom snagom i trebao je svoju ekipu predvoditi u susretu sa Vogošćom, ali se pred samu utakmicu povrijedio i meč koji je odlučen u samom finišu pratio je s klupe za rezervne igrače.

Enes Latifagić s ozlijeđenom rukom u drustvu Eldara Kadića navijao je za rukometaše BiH protiv Švicarske (Foto: Miroslav Petrović)

Kapiten košarkaša OKK Sloboda Enes Latifagić povrijedio je na treningu dva prsta lijeve ruke i umjesto na parket morao je u bolnicu, a njegov izostanak itekako se osjetio u igri ekipe trenera Eldara Kavgića.

– Radi se o prstima na lijevoj šaci. Na srednjem prstu je bilo iščašenje i ortopedi su ga vratili u normalan položaj, dok je kažiprst suzbijen. Ništa strašno, ali su šaku morali „bandažirati“ i propustio sam utakmicu s Vogoćom – kaže Latifagić za TuzlaL!VE.ba.

Enes Latifagić (OKK Sloboda) i novinar Vedran Jahić (Foto: Miroslav Petrović)

Brzo se oporavlja uz pomoć fizioterapeuta Elvira Bijedića, a cijelo vrijeme je bio u specijalnom trenažnom procesu s kondicionim trenerom Azurom Sakićem.

– Na parket ću u najkraćem mogućem roku. Radi se ubrzano na mom oporavku, tako da se iskreno nadam da bi to moglo biti, ako ne u subotu protiv Bošnjaka u Hadžićima, onda sigurno u gostima protiv Širokog – izjavio je Latifagić.

OKK Sloboda se pobjedom protiv Vogošće vratila u krug ekipa koje konkurišu za Ligu 6, ali joj predstoji serija teških utakmica i čak tri gostovanja (Bošnjak, Široki, Zrinjski) u naredna četiri kola u kojima će domaćin biti jedino ekipi Kaknja.

Povratak Latifagića i playmakera Marka Rikalo, koji je već dva mjeseca izvan stroja, svakako će biti veliki dobitak za tuzlanski tim u nastavku sezone. (tl – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here