Laserski pokazivači i pištolji igračke povlače se s tržišta

0
268

Na tržištu BiH pronađeno je pet laserskih pokazivača, tri laserska pištolja igračke, te jedan laserski mač igračka, koji spadaju u grupu nesigurnih proizvoda, jer laserski snop koji emituju može da dovede do povrede oka i oštećenja vida.

Riječ je o laserskim pokazivačima “5 u 1”, “Weiw 050”, “3 u 1”, “Three Sisters”, “Laser & Led light 806”, pištoljima “824 Air Sport Gun “, “Airsoft gun ZQ 737++” i “Desert Eagle “, svi porijeklom iz Kine, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Svi uvoznici ovih igračaka preduzeli su mjere povlačenja proizvoda i njihovo uništavanje, a potrošačima koji su kupili ove proizvode preporučuje se da ih prestanu upotrebljavati i vrate trgovini u kojoj su kupljeni.

S tržišta BiH će biti povučene i zelene stolice za sjedenje “Derbi Birki”, proizvedene u Italiji, jer su nestabilne i može vrlo lako doći do povrede lica koje je koristi.

Agencija preporučuje potrošačima koji su kupili ovu stolicu da je prestanu koristiti i da je vrate uvozniku ili maloprodajnoj trgovini. Iz Agencije podsjećaju da je uvoznik “Hipomarket” iz Srebrenika preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja sa tržišta, povrata od potrošača, uništavanja proizvoda, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here