“Labudice” u utakmici sezone pobijedile Hadžiće DG, ali gošće idu u finale (Foto)

0
497

Rukometašice ekipe Hadžići DG plasirale su se u finale Kupa BiH, iako su večeras u Tuzli ubjedljivo poražene od Jedinstva rezultatom33:26 (16:13).

Iako su gošće na uzvratni susret došle s prednošću od 12 golova, susret je bio veoma dinamičan i borben, a malobrojni gledatelji uživali su u rukometu. Tuzlanke su bez sumnje odigrale najbolju utakmicu sezone.

Doduše, slabije su otvorile utakmicu, pa je ekipa Hadžića DG u 15. minuti imala prednost 6:10. Međutim u nastavku susreta igračice trenera Danijela Sabljića, zaigrale mnogo bolje, da bi u završnici poluvremena pogocima Admire Zvekić i Matee Šumelj preokrenule rezultat u svoju korist – 16:13.

U nastavku su u svemu nadigrale gošće, ali iako su u 56. minuti imale +8, nije bilo vremena da se dostigne prednost Hadžićanki iz prve utakmice koju su riješile u svoju korist (39:27).

Za utjehu domaćim igračicama ostaje da su ostvarile prvu pobjedu ove sezone u četiri susreta s večerašnji protivnicama. Prava je šteta što su u prvoj utakmici nastupile desetkovane povredama, jer se tek večeras vidjelo kolike su mogućnosti ove ekipe.

Najefikasnije u sastavu Jedinstva bile su Admira Zvekić sa 10, Dejana Kulić sa 7, Matea Šumelj sa 6, te Zorana Milićević sa 5 golova. Golove su još postigle Damljana Bošnjak 3, te po jedan Anrea Markelić i Merisa Saletović.

U ekipi Hadžići DG Maja Knezović i Adna Halebić postigle su po 7, a Ajla Ćajić 5 golova.

Hadžići DG će u finalu Kupa BiH će igrati s boljim iz duela Grude – Izviđač CO koji je počeo u 18 sati. U prvoj utakmici Izviđač CO pobijedio je 32:30. (mpt – Foto: Miroslav Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here