“Labudice” polusezonu završavaju u nedjelju utakmicom protiv Brčanki

0
553

Večerašnjom utakmicom protiv brčanskog Jedinstva, tuzlanske “labudice” završavaju prvi dio šampionata u Premijer ligi BiH za rukometašice.

Susret obećava da će publika gledati zanimljivu utakmicu s obzirom na to da u ekipi iz Brčkog nastupa nekoliko igračica koje su branile boje “labudica”, poput Sanje Katić i Marijane Sorak.

– Sve smo na broju, odmorne i zdrave. Pripremale smo se čitavu sedmicu za večerašnju utakmicu sa Jedinstvom iz Brčkog. Očekujem tešku utakmicu, ali se nadam da ćemo dobrom igrom u napadu, a pogotovo u odbrani, slomiti otpor Brčanki, uzeti tri boda i polusezonu završiti pobjedom – izjavila je za TuzlaL!VE.ba Matea Šumelj, jedna od igračica na kojoj se bazira igra Tuzlanki.

Pozvala je vjerne navijače da unatoč hladnoći dođu u topli Mejdan, podrže “labudice” i zajednički proslave novi uspjeh.

Trener Elmir Grabčanović cijelu polusezonu muku muči s povrijeđenim igračicama, tako da i ovoga puta neće biti Martine Šumelj, nedavno operirane Andreje Mijailović, Jasmine Osmanović i Tine Pranjić.

– Nadam se da se ovakva polusezona, sa serijom povreda, neće više nikada ponoviti. U večerašnjoj utakmici  svakako ćemo ići na pobjedu i moramo je ostvariti. Brčanke sam gledao dva puta i dobro sam ih “snimio”. Moramo zaustaviti dvije naše bivše igračice Sorak i Katić, koje su najveća opasnost u redovima Brčanki, što je preduslov da bismo računali na pobjedu. Nadam se pozitivnom rezultatu – zaključio je Grabčanović.

Utakmica Jedinstvo (Tuzla) – Jedinstvo (Brčko) igra se u maloj dvorani Mejdana od 17 sati. (tl – Foto: Miroslav Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here