“Labudice” počele pripreme s potpuno podmlađenom postavom

0
463

Rukometašice tuzlanskog Jedinstva večeras su počele priprema za narednu sezonu u drastično podmlađenom sastavu. Klub je napustila glavnina postave iz prošle sezone.

Danijel Sabljić, trener Jedinstva (Foto: Miro Petrović)

Privi dio priprema Tuzlanke će obaviti na terenima Slane Banje, a nakon toga 20 dana radit će dva puta dnevno – ujutro vani, a naveče u dvorani Mejdan.

Kako nam je rekao predsjednik kluba, Milenko Tadić, na prozivku su se javile slijedeće igračice: Selma Omerović, Emina Mulaosmanović, Mia Mitrović, Renata Petrović, Monika Tadić, Merisa Saletović, Azra Jusić, Jasmina Osmanović, Samra Ibrahimović, Nadja Škapur i Amila Dervišbegović.

Opravdano su odsutne Melisa Islamović, Andrea Pavić, Zerina Suljanović, Erna Hadžić i Maida Avdibašić.

– Od 20. augusta pripremama će se pridružiti Ajna Mačak iz Krivaje i Danijela Pavičević, koja je igrala u Goraždu, a inače je iz Podgorice. Vjerujemo da će se u istom terminu na pripreme javiti i Damljana Bošnjak – izjavio je Tadić za naš portal.

Dodao je da pojačanje predstavlja i Melisa Islamović iz Živinica.

– Ekipa je veoma mlada i uglavnom se radi o igračicama iz sopstvene Škole rukometa, dok je samo mali broj starijih i iskusnijih. Cilj je stvaranje ekipe za budućnost, a u narednoj sezoni uspjeh će biti opstanak u ligi – zaključio je Tadić.

Pripremama rukovodi trener Danijel Sabljić, kome je ovo druga sezona na “kormilu”  Jedinstva. Za sada je uz njega jedino fizioterapeut Adnan Suljanović.

Nejasno je ko, osim Tadića, trenutno čini rukovodstva kluba, s obzirom na informaciju da je ostavku podnio Zvjezdan Karadžin, koji je obnašao dužnost predsjednika Skupštine, ali je bio jedan od najagilnijih u osiguranju uslova za nastupanje ekipe u prvenstvu BiH. (mp, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here