Kukićeva PDA dala podršku Radončiću u utrci za člana Predsjedništva BiH

0
476

Sinoć je na predizbornom skupu Pokreta demokratske akcije (PDA) u Brčkom data podrška rukovodstva ove stranke Fahrudinu Radončiću, kandidatu Saveza za bolju budućnost BiH za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Predsjednik PDA Mirsad Kukić je najavio skoru prekompoziciju vlasti u Brčkom te je istaknuo da će PDA u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda podržati predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, te saradnju PDA i SBB-a na svim nivoima vlasti.

On je rekao da trenutna politika, koja se vodi u BiH, daje loše efekte jer ne vodi zemlju naprijed i tu nema napretka.
Pojedine političke elite su se udružile i izgubile opšte ciljeve, te koncentrirale vlast na jedno mjesto što je glavni grad. Mi ne trebamo praviti antagonizme između građana i glavnog grada, ne smijemo dozvoliti da druge lokalne zajednice umiru i da polako stvaraju migracione tokove, i vanjske i unutrašnje – poručio je Kukić.

Kako je kazao Amir Trobradović, povjerenik PDA Brčko Distrikta, na ovom području je u vrlo kratkom periodu uspostavljena struktura stranke po mjesnim odborima, te je narod dao nesebičnu podršku PDA i njenom predsjedniku Mirsadu Kukiću.

– Kao nova politička stranka, želimo da aktivno učestvujemo u kreiranju svih bitnih događaja kad je u pitanju Brčko Distrikt. Prvi i osnovni motiv je da napravimo jaku lokalnu zajednicu koja će biti prepoznatljiva kako u cijeloj BiH, tako i u regionu. Brčko Distrikt je godinama bio „usamljen“ i nije imao podršku, tako da je definitivno postojala potreba za novim političkim subjektom koji bi od nas napravio jaku lokalnu zajednicu. Želimo da napravimo poslovni i politički ambijent u kojem bi ojačali realni sektor i spriječili odlazak mladih, istakao je Trobradović, te izrazio želju da se ovo područje poveže sa TK, kao najvećim kantonom u BiH.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here