KUD “Bukinje” organizuje humanitarni koncert za liječenje dječaka Emraha Suljkića

0
449

Uz igru i pjesmu za Emraha , poruka je KUD “Bukinje” koje organizuje humanitarni koncert za prikupljanje sredstava potrebnih za liječenje petogodišnjeg dječaka Emraha Suljkića.Emrah Suljkić rođen je 27. januara 2014. godine u Tuzli. Od samog rođenja boluje od infatilne cerebralne paralize. Dječak je prvi put operisan 4. juna 2018. godine u specijalnoj hiruškoj bolnici “Medikus” u Ćupriji. Ta operacija je koštala 2.850 eura, ali uz vrlo požrtvovane roditelje potrebni novac za operaciju je obezbjeđen, kao i određeni iznos za prevoz, smještaj i hranu.

Ovu vrstu operacije izvode ruski ljekari dr. Andrej Ivanović Čerešnjev, dr. Aleksandar Lakovljević Nazarkin, dr. Aleksandar Viktorović Eremin, dr. Grigorij Arzanih Anatoljević.

Operacija koja je obavljena je protekla uredno, te je samo zdravlje dječaka krenulo na bolje.

Dječak ne može da hoda, a uz pomoć roditelja obavlja određene funkcije. U kolicima je i nužna je nova operacija kako bi prohodak.. Njegova želja i volja za hodanjem vidi se u njegovim očima. Pored svih problema mali Emrah ne skida osmijeh sa lica.

Vrhunski doktori su novi dolazak najavili poslije 21. oktobra. Roditelji ovog dječaka su se obratili KUD-u “Bukinje” za pomoć, jer nisu višu u mogućnosti da priušte određenje nova sredstva za operaciju, prevoz, smještaj i hranu. Operacija opet iznosi 2.850 eura.

KUD “Bukinje” Tuzla zajedno sa svojim prijateljima iz drugih KUD-ova, poznanicima, mještanima Bukinja, Tuzlacima i svima ostalima organizuje humanitarni koncert 21. oktobra ove godine u Narodnom pozorištu u Tuzli, s ciljem prikupljanja nedostajućih sredstava za nastavak liječenja malog Emraha Suljkića. Ako se svi potrudimo, možemo zajedno obezbijediti novac za operaciju, prevoz, smještaj i hranu, jer uz malog Emraha u pratnji ide njegova majka.

– Sretan sam što će se na ovaj način, kroz humanitarnu igru i pjesmu, pomoći našem Emrahu Suljkiću. Kao čovjek, roditelj i koreograf, mogu samo uputiti riječi poštovanja i zahvalnosti ljudima u kulturno-umjetničkim društvima, koji su se odazvali da sudjelovanjem na humanitarnom koncertu pomognu u prikupljanju sredstava. Želim našem Emrahu uspješnu operaciju i brz oporavak, a organizatorima KUD-u “Bukinje” veliku zahvalnost, s obzirom na to da ovakvim gestom pokazuju najsvijetliju stranu njihovog društva, a i države BiH. Nadamo se svi uspješnom koncertu i velikom odazivu u Narodnom pozorištu u Tuzli – izjavio je ovim povodom koreograf Suad Žilić.

Još jednom: Narodno pozorište Tuzla, 21. oktobar, u 19 sati. Cijena ulaznice 5 KM.

U programu učestvuju:
KUD “Bukinje” Tuzla, KUD “Litva” Banovići, GDOFA Tuzla, KUD “Bratstvo i jedinstvo” Mramor, KUD “14 Maj” Tojšići, te estradni umjetnici Mustafa Bjelić i Melika Čergić. (Meliha Mehmemdinović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here