Kreću i košarkaši: Večeras u Mejdanu susret OKK Sloboda – Spars

0
515

Deset dana nakon početka priprema, večeras će prvu pripremnu utakmicu odigrati košarkaši OKK Slobode.

Ekipi novog trenera Josipa Pandže supristavit će se sarajevski Spars, sudionik ABA 2 lige.

Prema riječima Pandže, koji se u pojedinim sarajevskim medijima spominje kao novi selektor košarkaške reprezentacije BiH, umjesto “odbjeglog” i bolesnog Duška Vujoševića, OKK Sloboda kreće s nizom kontrolnih utakmica koje imaju za cilj stvaranje optimalne forme za start u narednom prvenstvu u kojem Tuzlaci gaje visoke ambicije.

Tako će nako Sparsa, Tuzlaci dvije utakmice odigrati protiv Norrkoping, prvaka Švedske (8. i 9. septembra).

Dvije utakmice dogovorene su s Osijekom, obje u Tuzli, 16. i 17. septembra.

Nakon toga slijedi turnir u Širokom Brijegu (21. i 22. septembra), na kojem će osim domaćina sudjelovati Cibona, Šibenik i OKK Sloboda.

Sedam dana poslije Pandža ekipu vodi na turnir u Osijek na kome će uz domaćina, još nastupiti Sutjeska i ekipa Dinamika.

– To je plan rada za sada. Što se novih igrača tiče, posljednji je došao Adam Mirković (Kakanj), koji igra na poziciji „trojke“ i „četvorke“ – rekao je Pandža.

Podsjetimo, OKK Sloboda nije produžila ugovore s Enesom Latifagićem (otišao u Dinamo iz Bukurešta) i Nedžadom Muratovićem, dok su osim Mirkovića došli Milivoje Božović (Kakanj), Josip Naletilić (Široki), Zlatko Jovanović (Francuska) i Mirza Hrnčić (Gradina, Srebrenik).

Utakmica OKK Sloboda – Spars igra se večeras u Mejdanu od 19 sati. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here