Kosovo: Alergijske reakcije kod službenika koji su brojali glasove iz Srbije

1
273

U Centru za brojanje i rezultate u Kosovu Polju, danas oko 11 sati tokom prebrojavanja glasova pristiglih putem pošte iz Srbije, došlo je do alergijske reakcije kod nekolicine službenika osoblja, zbog čega je prekinuto prebrojavanje glasova.

Kako je saošteno iz Univerzitsko kliničko bolničkog centra Kosova, na Infektivnoj klinici oko 12 sati prijavljeno je devet pacijentica, od kojih su dve bile trudne, sa simptomima svraba ruku niskog intenziteta.

“Dvije pacijentice su i povraćale. Svi su imali osećaj nelagodnosti i straha. U svim slučajevima nije bilo infektivnog sindroma i opšte stanje im je stabilno. Pacijenti tvrde da su odmah nakon otvaranja koverti unutar glasačke kutije osjetili neprijatan miris”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je dežurna ekipa Infektivne klinike pružila ljekarsku pomoć pacijenticama.

Portparol Centralne izborne komisije Valmir Elezi potvrdio je za Anadoliju da su tužilac i policija izašli na mjesto događaja i vrše istragu, te da se čeka njihov izveštaj.

“Za sada ne mogu reći ništa više”, kazao je Elezi.

Portparol Policije Kosova Daut Hoxha izjavio je za Anadoliju da policija posjeduje informacije i da sa policijskog aspekta vodi slučaj. Za ostale detalje, Hoxhaj medije upućuje na adresu CIK-a i zdravstvenih vlasti.

Na Kosovu su u nedjelju, 6. oktobra, održani prijevremenim parlamentarni izbori i u Centru za brojanje i rezultate u toku je prebrojavanje glasova pristiglih putem pošte iz inostranstva.

Download PDF

1 komentar

  1. Koje budale pa ta im priča kao prepisana iz tamo nekih osamdesetih kada su se trovali samo radnici Trepče albanske nacionalnosti

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here