Košarkaški savez BiH konačno čestitao Razi Mujanović

0
631

Predstavnici Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (KS BiH) danas su zvanično čestitali legendi bh. košarke Raziji Mujanović na prijemu u Kuću slavnih Međunarodne košarkaške federacije FIBA, te naglasili da su vrata Saveza otvorena za bivšu košarkašicu.

Proslavljena košarkašica primljena je u Kuću slavnih zajedno s velikanima svjetske košarke kao što su Toni Kukoč, Shaquille O’Neal, Dušan Ivković, Valdis Valters, Pero Kameron, Miki Berkovič, i originalnim američkim ”Dream teamom” – selekcijom SAD-a koja je osvojila olimpijadu u Barceloni 1992.

Mujanović je na današnjoj konferenciji za medije naglasila da joj je žao što čestitka Saveza nije došla ranije, te da je u Ženevi predstavljala Bosnu i Hercegovinu i Savez.

– Nikada nije kasno za čestitku, žao mi je što nije došla ranije, ali najvažnije je da je stigla. Trebamo praviti pozitivne priče, zaboraviti na prošlost, te krenuti ispočetka i okrenuti se budućnosti košarke u Bosni i Hercegovini – kazala je Mujanović.

Osvrnula se i na mogućnost dobivanja funkcije u Savezu i naglasila da je uvijek bila na raspolaganju.

– Ja želim prvo da se sve ovo smiri, ali uvijek sam bila na raspolaganju da pomognem razvoju košarke u BiH, pogotovo ženske. Nikada nisam bila protiv toga, jer moja karijera je završena i naravno da bi mi bilo drago da se pojavi neka nova Raza i da rezultati budu na visokom – istaknula je bivša košarkašica.

Dodala je da su u posljednjem periodu ne bavi košarkom jer nije osoba koja se nameće.

– Živim u Sarajevu, ali nikada me niko nije kontaktirao da bih mogla pomoći na neki način. Jednostavno ja nisam osoba koja se nameće, ostala sam po strani – zaključila je Mujanović.

Potpredsjednik KSBiH Sejo Bukva rekao je da Mujanović zaslužuje pažnju i da je njen prijem u Kuću slavnih velika stvar za BiH, te da je otvoren da s košarkašicom sjedne i porazgovara o eventualnom angažmanu u Savezu.

– Trebamo biti ponosni što imamo ovakvu veličinu u Kući slavnih. Mi nemamo puno ovakvih ljudi da bi ih se odricali. Znate u kakvom je stanju KSBiH, bilo bi dobro da se uključi što više bivših košarkaša i košarkašica. Ko god želi da se uključi, neka nam se javi, jer za razgovore smo otvoreni – rekao je Bukva.

Član Upravnog odbora KSBiH i član Borda FIBA-e Mirsad Đonlagić naglasio da je uspjeh Mujanović velika čast i priznanje za Savez i košarku u Bosni i Hercegovini, te podjestio na tešku situaciju u kojoj se košarka, ali i ostali sportovi u BiH nalaze zbog indiferentnosti države. (f, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here