Košarka: Priprema se fešta u Banovićima, Jurčenko vjeruje u “duplu krunu”

0
706

Prava euforija zahvatila je Banoviće u iščekivanju prve titule državnog prvaka u povijesti sporta u ovom gradu, a proslava je zakazana nakon večerašnje treće utakmice finalne serije između košarkašica RMU Banovići i sarajevskog Play-offa.

Igračicama trenera Gorana Jurčenka potrebna je još jedna pobjeda da zaključe izuzetno uspješnu sezonu u kojoj nisu okusile gorčinu poraza.

Podsjećamo da je ekipa RMU Banovići već osvojila trofej Kupa BiH, pa im se smiješi „dupla kruna“.

– Večerašnja, treća utakmica finalne serije bit će kao da igramo prvu, jer smo svjesni da ona nosi dosta toga. Mi ćemo dati sve od sebe ovo bude i zadnja utakmica i da okančamo prvenstvo i cijelu sezonu bez poraza što do sada nikome nije uspjelo u zadnjih 30 godina – kaže u izjavi za TuzlaL!VE.ba trener RMU Banovići, Goran Jurčenko.

Prvu utakmicu finalne serije igračice njegove ekipe dobile su vrlo ubjedjivo (87:65), dok su u drugoj pobjedu ostvarile uz dosta muke, pa i sreće (75:73).

Da li je riječ o umoru ili trenutku slabosti, pokazat će večerašnji „dvoboj“.

– Poslije utakmice u Sarajevu obavio sam razgovor s igračicama i zajedno smo konstatovali da smo ušli u susret previše ležerno, opušteno i da pobjeda ne može doći sama od sebe. Tačno je, priprema se veliko slavlje, ali prvo treba skočiti, pa onda reći hop, što se potvrdilo bezbroj puta do sada – zaključio je Jurčenko.

Treća utakmica finalne serije RMU Banovići – Play Off igra se večeras od 20,15 sati. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here