Košarka: Mirza Hrnčić razmišlja o prestanku igranja

0
834

Košarkaš tuzlanske OKK Slobode Mirza Hrnčić (31) razmišlja o okončanju igračke karijere.

Razlog je povreda koljena koju vuče već nekoliko godina. Ni nakon operacije i duže rehabilitacije problem nije trajno saniran.

– Nisam definitivno odlučio prestati, mada sam ljudima u klubu rekao da o tome razmišljam. Prije mjesec dana individualno sam, lagano, počeo trenirati i ponovo sam osjetio bolove. Ako se ovako nastavi, ne znam da li ću imati motiva da nastavim trenirati i igrati – izjavio je Hrnčić za Fenu.

Pripreme OKK Slobode najavljene su za 15. august. Tuzlaci su razočarani što će igrati jedne ili dvoje kvalifikacije za Drugu ABA ligu, jer su očekivali da će o plasmanu odlučivati u meču sa Zrinjskim. Sada će se morati užurbano pripremati i za ove kvalifikacije.

Klub su napustili playmaker Devonte Brown i centar Božo Đumić, dok bi Hrnčićeva pomoć u narednoj sezoni itekako dobro došla. Bit će i pojačanja o kojima će se više znati kada se s odmora u Rijeci vrati “coach” Velimir Gašić.

Iskusni košarkaš svakako će nastaviti s laganim treninzima, pojavit će se i na „prozivci“, ali…

– Konačnu odluku o nastavku karijere ili prestanku tada ću i donijeti. U Sloboda Ditu sam došao kao dijete, 2002. godine. Koliko god bilo bolno, kad-tad će doći vrijeme kada se mora reći “dosta” – zaključio je Hrnčić.

Ovaj igrač 12 godina je proveo u Sloboda Diti, te u OKK Slobodi, s tim što je jednu sezonu igrao u zeničkom Čeliku, a dvije u ekipi hrvatskog prvoligaša Vrijednosnice Darda iz Osijeka, odakle se 2015. godine vratio u Tuzlu. (tl, mp – Foto: Miroslav Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here