Košarka: Amerikanci Taylor i Harris ostaju u OKK Slobodi? (Foto)

0
1234

Idućeg vikenda nastavlja se prvenstvo BiH za košarkaše, a OKK Sloboda u Mejdanu dočekuje ekipu Vogošće.

Ekipa TuzlaL!VE.ba portala večeras je prisustvovala treningu igrača tuzlanskog tima, koji je održan u maloj dvorani Mejdana, jer se velika priprema za rukometni dvoboj BiH – Švicarska.

Posebnu pažnju izazvali su Amerikanci Joseph Taylor i Ty Harris koji su iz Makedonije došli u Tuzlu na probu.

Iako ne djeluju kao fizički potpuno spremni, ipak je očito da se radi o igračima iz “kolijevke košarke”, koji su se zdušno na njihovom drugom treningu trudili da pokažu šta znaju i koliko mogu.

– Poslije večerašnjeg treninga neke stvari izgledaju jasnije, a o tome da li će Amerikanci ostati u OKK Slobodi odlučit će čelnici kluba. Mi nemamo mnogo manevarskog prostora, jer je prelazni rok veoma kratak. Uskoro će se sve znati – izjavio je za naš portal trener Eldar Kavgić, koji je dirigentsku palicu preuzeo nakon razlaza sa Velimirom Gašićem.

Izvor blizak klupskoj upravi, međutim, tvrdi da je posao s Amerikancima već završen.

– Oni ostaju 100 posto u OKK Slobodi. Došli su iz kluba Skhupi koji vodi izvjesni Albanac. To je privatni klub koji igra utakmice u dvorani sa 300 mjesta i to sve govori o tome u kakvom su klubu igrali – kaže naš izvor.

Trener Kavgić kaže da Amerikanci nisu došli slučajno u Tuzlu.

– Gledali smo ih i znamo njihove kvalitete. Nadam se da će pokazati na treninzima da su dobri i da će nam se pridružiti u nastavku sezone – napomenuo je Kavgić.

Petnaestak košarkaša odradilo je trening, poslije je deset igralo s markerima i to su, otprilike, oni  koji će nastaviti prvenstvene borbe.

Tayloru je prevodilac bio Ljubiša Čampara, a Harrisu Dejan Petrov, dok su po potrebi pomagali i drugi koji znaju engleski.

Sasvim po strani, s  fizipoterapeutima, vježbao je Marko Rikalo, koji se oporavlja nakon povrede, ali za koga je teško reći kada će se vratiti u puni trenažni proces i na utakmice.

Nakon otklaza Nikoli Silađiju i Milanu Lužaiću u OKK Slobodi su za spas sezone potražili igrače na istim pozicijama.

Amerikanci Taylor i Harris obećavju da će biti dobra zamjena za otišle igrače. (Tekst i foto: Miroslav Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here