Komšić, Džaferović i Izetbegović razgovarali o ANP-u i mandataru

0
233

U zgradi Predsjedništva BiH danas su se sastali članovi Željko Komšić i Šefik Džaferović sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Sastanak je uslijedio nakon što je Komšić održao sastanak sa američkim i britanskim ambasadorima u BIH.

Izetbegović je rekao novinarima da se razgovaralo o sutrašnjoj sjednici Predsjedništva BiH, dogovoru o mandataru Vijeća ministara BiH i aktivaciji ANP-a.

“Očekivanja su da tu stvar konačno riješimo. Potpisali smo da ćemp raditi u skladu sa Ustavom i zakonom, da će se poštovati ranije odluke i zakoni, da ćemo pislati Plan u Brisel, da se donese razumno rješenje, da se ANP – reducirani, modificirani, kako god, u nekom obliku pošalje u Brisel i da se nakon toga imenuje mandatar”, rekao je Izetbegović novinarima nakon sastanka, odgovarajući na pitanje šta očekuje od sutrašnje sjednice Predsjedništva BiH.

Na pitanje šta su američki i britanski ambasadori poručili i ima li njihove podrške, predsjednik SDA rekao je novinarima da će to morati pitati “one koji su se vidjeli sa ambasadorima”.

Na činjenicu da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio da neće podržati ANP, Izetbegović konstatuje: ” Šta možemo?”, te dodaje:” Ako ne podrži, onda neće biti mandatara. Kriza se produžava i produbljuje”.

(vijesti.ba)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here