Kolinda Grabar-Kitarović posjetila Ahmiće i Križančevo Selo

1
857

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je na svoju inicijativu posjetila Ahmiće i Križančevo Selo kod Viteza.

Hrvatska predsjednica obišla je spomen obilježja i položila cvijeće te se poklonila žrtvama rata u Ahmićima i Križančevu Selu.

Spomen obiljezje u Ahmićima (arhiva)

U Ahmićima je ubijeno 116 civila bošnjačke nacionalnosti, među kojima i 32 žene i 11 maloljetnika, dok su u Križančevu Selu kod Viteza ubijena 64 Hrvata, civila i pripadnika HVO-a, prenosi Fena.

Download PDF

1 komentar

 1. Priznajem, moja malenkost nije neki ljubitelj lika i djela uvažene predsjednice, ali poslije ove iznenadne posjete Ahmićima i Križančevu selu, moradoh priznati:
  Hvale vrijedan potez!
  U suštini, ne mora to ništa posebno značiti, ali za mene to je signal da ta osoba, možebitno posjeduje minimum nečega što bi izazvalo početnu pažnju i uvažavanje, a kasnijim eventualnim pozitivnim postupcima i veći stupanj povjerenja u njega. Ja inače ne vjerujem u ozbiljne namjere ni jednom relevantnom političaru iz okruženja, ako se nije, na neki način, poklonio žrtvama zločina nad nedužnim narodima u BiH, posebice druge nacionalnosti.
  Sve je to u redu, ali na kraju da budem po običaju, cjepidlaka i džangrizalo.
  Vrijeme, vrijeme, draga Kolinda. Bolje reći, tajming. Da si to uradila malo ranije, vjerovao bih ti malo više. Ustvari, ta posjeta, i mnogo prije trebala se dogoditi. Da bar mogu gumicom izbrisati izjave i događanja, posebice ovih par zadnjih mjeseci. Da ih nema. To mi izgleda sada, pomalo isforsirano i u službi dobivanja ponovnog povjerenja, koje je narušeno zbog nekih predhodnih izjava i postupaka. Ovako…
  Prozvaše te neki “Kraljica Balkana”, predsjednice. Šteta, bio je to samo pokušaj. A, mogla si to postati, i ostati. Da je sreće bilo…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here