Kojović i Ćudić sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske: Integracija u EU i NATO je interes građana BiH

0
255

Danas je u radnoj posjeti Našoj stranci boravio ambasador Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini Reinout Caspar Vos. Nizozemskog ambasadora su u prostorijama stranke u Sarajevu primili predsjednik stranke Predrag Kojović i predsjednica Glavnog odbora Sabina Ćudić.

U višesatnom prijateljskom razgovoru zvaničnici Naše stranke su informisali ambasadora Vosa o aktivnostima stranke, stavovima u vezi formiranja vlasti u Bosni i Hercegovini, te o očekivanjima od nastavka tog procesa. Kao i na prethodnim sličnim sastancima, rukovodstvo Naše stranke je istaknulo opredjeljenje stranke za konkretan rad na integracijama Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO, u korist građana koji su najveće žrtve stalnih kriza i zastoja u progresivnim procesima u zemlji.

Bilo je riječi i o doprinosu Naše stranke radu koalicije koja je formirala vladu u Kantonu Sarajevo, gdje je ambasador Vos izrazio zadovoljstvo aktivnostima i procesima koje je pokrenula aktuelna vlada. „Model kompromisa i saradnje na principima vlasti odgovorne prema građanima je nešto što treba cijeloj Bosni i Hercegovini, na svim nivoima“, rečeno je nakon sastanka.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here