Klopić i Dervišević najavljuju pobjedu protiv ekipe Maglića (Foto)

0
397

U okviru 8. kola prvenstva BiH za odbojkašice, tuzlanska Sloboda večeras u Mejdanu dočekuje ekipu Maglića iz Foče.

To je prvi međusobni susret ove dvije ekipe, u kojem su Tuzlanke favoritkinje.

– Ne poznajemo dovoljno ekipu Maglića, jer su nove u Premijer ligi BiH, ali to nije razlog da ih ne pobijedimo. Atmosfera u našoj ekipi je odlična, djevojke su raspoložene za igru. Nemamo povrijeđenih i bolesnih, spremne smo da uzmemo nove bodove. Pozivam publiku da nas podrže u što većem broju – izjavila je za naš portal srednja blokerica Ela Klopić.

Mnogo oprezniji pred večerašnji meč je trener Slobode, Armin Dervišević. S razlogom, jer njegova ekipa ima tri pobjede i 11 bodova, a Fočanke pobjedu manje i 7 bodova.

– U utakmicu s Maglićem ulazimo sa respektom prema protivnicama, jer u dosadašnjem dijelu sezone, iako su debitantkinje u ligi, veoma dobro su se snašle. Prikazale su timsku odbojku i to im je najjači adut. Ulazimo u utakmicu s ciljem vezivanja druge pobjede čime bismo opravdali naša očekivanja vezana za ovu sezonu – kaže Dervišević za TuzaL!VE.ba.

Podsjetio je da je večerašnja utakmica posljednja u prvom dijelu prvenstva pred domaćom publikom, pa je pozvao ljubitelje odbojke da dođu u Mejdan, uživaju u odbojci i zajedno proslave novu pobjedu.

Utakmica Sloboda – Maglić igra se u maloj dvorani Mejdana od 19 sati. (tl – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here