Kampanja u jeku, kao i radovi na cestama, trotoarima i drugim vidljivim sadržajima

1
494

Sve uveliko pokazuje da je predizborna trka u BiH u jeku. Kada je u pitanju Tuzla, na sve strane se krpi, asfaltira, popravljaju cijevi… Samo fale plakati po banderama, pa da bude jasno da se predizborna kampanja zahuktala!

Saobraćajna gužva je uzrokovana radovima, jer, malo, malo pa koči, premještaj se u drugu traku…

Do prije neki dan se kroz naselje Stupine nije mogla, jer su postavljani usporivači brzine. Ali nakon toga, ostali su dijelovi gdje je, valjda, trebalo da se nađe jedan “ležeći policajac”, ali nije, pa kad autom naletite, zbunite se, jer ne znate da li da zaobiđete – jer se nalazi na samo jednoj traci, ili bi “hrndali” gume, pa šta bude!

Naselje Goli Brijeg je ostao bez kocke, ali je dobio grijanje. Nakon uklanjanja kocke, ulica je ostala izrovana, a na mjestima gdje je kiša odnijela šljunak ili pijesak, opet su ostale famozne rupe za “dotjerivanje” guma, kako bi naši vulkanizeri imali više posla, jer za nove gume teško da ima novaca.

Mejdan dobija nove stepenice. Donedavno su, onako izmrvljene, više podsjećale na blagu strminu- Ali, kako idu izbori, treba ih dovesti u red.

U Kuli, pješaci širom otvorenih očiju moraju ići trotoarom, da im noga ne bi ostala u rupi! A oko jedine zgrade u ovom naselju postavljaju asfalt danima. Tako je pred prodavnicom urađeno sve za postavljanje zadnjeg sloja, tj asfalta. A niže i više, kad dođe nared.

I tako bi mogli redom, jer se u svakom gradskom naselju nešto rovi, kopa, zatrpava, krpi…

Jedino se slabo radi u prigradskim naseljima. Kad nisu na oku, daleko su i od gradske kase. (hs,ak,tl)

Download PDF

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here