Kako se sa godinama mijenjaju muški kriterijumi

0
664

Sasvim je normalno da muškarci mijenjaju svoje kriterijume. Ono što im je bilo bitno u tinejdžerskom dobu, kasnije gubi na značaju, kada druge stvari postaju krucijalne.

Baš kao žene, i muškarci menjaju svoje kriterijume odabira partnerki, koje se shodno godinama mijenjaju.

Istraživanja su pokazala da to savršeno nije isto u tinejdžerskom dobu, kada su mladi ili zreli muškarci.

U tinejdžerskom dobu, do dvadesete godine izgled stavljaju ispred svega, te im karakter i ličnost aposultno nije bitna. Dakle, seks i fizička privlačnost su ocijenjeni kao najvažniji, a zanimljiva je činjenica da su skloni i lutanju, što se pripisuje nezrelosti.

Tridesete donose drugačije poglede. Tada većina muškaraca počinje da vrednuje kvalitete osobe. Tako im je veoma važno da imaju pored sebe nekoga sa kim mogu da komuniciraju. Na njihovu promjenu kriterijuma utiče i okruženje, jer prijatelji uglavnom tada žele da se osamostale i imaju stalnog partnera.

U četrdesetim, ukoliko su sami, u potrazi su za ženama koje su ostvarene, samostalne, ali i finansijski nezavisne. Ipak, ovih muškaraca je manje, jer rijetko koji je “solo” u tim godinama, a obično je riječ o muškarcima koji su se razveli ili su imali neki problem u ostvarivanju veze.

Za razliku od četdesetih, u pedesetim godinama muškarci žele romansu, stabilnost i finansijsku sigurnost. Tada im je manje važna karijera svoje partnerke, kao i to da li je porodičan tip ili ne. Njima je tada potrebno društvo osobe sa kojom će se lijepo slagati, uživati u mirnim trenucima, ali i imati zajedničke ciljeve. (N.N.)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here