Kadeti BiH u grupi s Francuskom, Austrijom i Danskom, Malkočević najavio borbu

0
658

Kadeski reprezentativci Bosne i Hercegovine će u Elitnom krugu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina nastupiti u grupi 6 sa selekcijama Francuske, Austrije i Danske.

Nakon današnjeg žrijeba određeno je da se turnir ove grupe održi u Austriji od 21. do 27. marta 2018. godine.

Domaćin završnog turnira će biti Engleska od 4. do 20. maja 2018., saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Selektor kadetske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević nakon današnjeg žrijebanja grupa za elitnu rundu kvalifikacija za EP za igrače do 17 godina izjavio je da je BiH dobila tešku grupu, ali da će pokušati napraviti iznenađenje.

Reprezentacija BiH uvrštena je u grupu 6 sa selekcijama Francuske, Austrije i Danske.

– Dobili smo veoma tešku grupu, ali sve su takve. Francuska i Austrija su u prvom krugu u svojim grupama osvojili po devet bodova, a Danska sedam što znači da nisu imali poraz u kvalifikacijama. Nismo favoriti, ali sigurno je da ćemo pružiti maksimum i pokušati da napravimo iznenađenje. Nisu ni prije računali na nas, pa smo dva puta bili na završnici Eura. Mi moramo da se što bolje spremimo i upustimo u borbu s kvalitetnim protivnicima. Dobro bi nam došle i dvije prijateljske utakmice krajem februara ili početkom marta kako bismo što spremnije dočekali turnir – kazao je Malkočević.

Prokomentarisao je i kvalifiakcijsku grupi za EP 2018./19., gdje će bh. tim za protivnike imati Ukrajinu, Island i Gibraltar.

– Turnir u oktobru će biti održan u našoj zemlji, a bili smo i nosioci u žrijebu. Samim tim moramo prihvatiti ulogu favorita. Ukrajinci i mi to sigurno jesmo. Nemamo pravo nikoga da potcjenjujemo, ali nadamo se još jednom prolasku u elitni krug. Naravno, pred nama je tek upoznavanje s generacijom koja će nastupiti u tim kvalifikacijama i vremenom ćemo imati mnogo jasniju sliku o toj ekipi – istaknuo je selektor bh. tima. (f)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here