Jutro sunčano, poslije podne naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom

0
465

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 14 stupnjeva, Bugojno i Jajce 17, Livno, Sanski Most, Sarajevo 18, Bihać 19, Banja Luka 20, Doboj, Tuzla 21, Gradačac i Stolac 22, Bijeljina, Brčko, Mostar i Trebinje 23 stupnja.

Danasu Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Jače nevrijeme se očekuje u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne gdje je moguć i grad. Vjetar umjerene jačine. U većem dijelu zemlje vjetar južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar istočni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32 stupnja.

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika, izraženije u drugom dijelu dana. Prije podne će biti ugodnije uz jutarnju svježinu i niže temperature, nakon toga će se pod uticajem sparnog vremena i porasta temperatura opšta slika pogoršati. Poželjno je ponašati se u skladu sa preporukama ljekara, slojevito se odjenuti, konzumirati dovoljno tekućine, ne boraviti duže na suncu, ne pretjerivati sa aktivnostima.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here