Jurčenko: Želimo odbraniti “duplu krunu” i postići što bolji plasman u WABA ligi

0
592

Košarkašice RMU Banovići večeras u okviru WABA lige igraju u gostima protiv neporažene Cinkarne Celje (18 sati). Pobjeda u prošlom kolu protiv Trešnjevke podigla je optimizam ekipe trenera Gorana Jurčenko.

– Svjesni smo da je ekipa Cinkarne Celje favorit, ali ćemo se potruditi da im što više otežamo posao, a našu ekipu jakom utakmicom pripremimo za start u domaćem prvenstvu – izjavio je Jurčenko u razgovoru za naš portal.

RMU Banovići jedina je ekipa u domaćem prvenstvu koja će igrati na dva fronta. Jurčenko smatra da će to biti prednost njegove ekipe i da će u prvenstvu biti prvi favorit za osvajanje naslova prvakinja.

– Želimo odbraniti „duplu krunu“, mada smo svjesni da je naslov teže braniti. Moj optimizam se bazira na činjenici da ćemo u WABA ligi imati dosta jakih suparnika i da će nam u domaćem prvenstvu to biti prednost. Igranje na dva front može biti naporno, ali ćemo u bh. prvenstvu, gdje su slabiji protivnici, šansu da igraju i napreduju dati mlađim igračicama. Na taj način pokušat ćemo zadržati svježinu – smatra trener RMU Banovići.

Prvenstvo BiH konačno počinje danas, a Banovićanke zbog nastupa u WABA ligi prvu utakmicu igraju u ponedjeljak protiv tuzlanskog Jedinstva, koje je status prvoligaša zadržalo zahvaljujući malom broju ženskih klubova i nepostojanju nižeg stupnja takmičenja.

– Smatram da će ovogodišnje bh. prvenstvo biti jače nego prošlogodišnje. Pojedine ekipe su se pojačale iskusnim igračicama. Ekipa Livna je odustala od takmičenja i to je šteta za taj klub i domaću košarku – mišljenje je Jurčenka.

U utrci za naslov prvakinja BiH bit će ekipe, smatra, koje su i prošle sezone pokazale najviše.

– Najveći konkurent bit će nam ekipa banjalučkih Orlova. Uz njih, za naslov prvakinja borit će se sarajevski Play-off, dok će ostale ekipe tražiti svoju šansu da eventualno iznenade nekog od favorita. Najvažnije je da prvenstvo konačno kreće – zaključio je Jurčenko.(mp, Foto: Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here