Još se ne zna kada će početi prvenstvo za rukometašice

0
527

Prvenstvo BiH za rukometašice trebalo je početi 22. septembra, ali evo primiće se i drugi vikend, a niti su igračice odigrale ijednu utakmicu, niti se zna kada će odigrati prvu!

Novi Upravno odbor RS BiH ponaša se kao stari – donosi, pa mijenja odluke. Preko noći mijenjaju pravila takmičenja, probijaju rokove, ponavljaju greške, a o klubovima malo ko vodi računa.

Žalosno je da klubove još niko nije obavijesti da se prvenstvop odgađa, a niti im javljaju kada će početi liga.

Upravno odbor je prije par dana obznanio da liga za muškarce počinje 10. oktobra, a da će rukometašice početi 29. septembra. Međutim, taj termin je kompromitiran činjenicom da nije završeno licenciranje, a niti su dostavljene nominacije za 1. kolo.

Potom su nečijom voljom smijenili komesarku takmičenja Arijanu Vojić, a postavili Amira Zahirovića, da bi se klubovi pobunili, pa je Vojić ostala na toj dužnosti.

Stranica Saveza ne funkcioniše, a navodno je jedan od bivših djelatnika informatički program odnio kući i traži “masnu” naknadu od klubova kako bi, kako se nezvanično priča, kompenzirao dug koji Savez ima prema njemu, a sve da bi mogao otići u penziju!?

Novi ljudi, a stare navike – petlja se, petlja, na sve strane!

-Do kraja sedmice pokušat ćemo zavrsiti ovaj tehnicki dio priprema za početak naše lige. Više informacija imat ću sutra, eventualno u petak – javila nam je komesarka Arijana Vojić.

Prema nepotvrđenim podacima, liga bi mogla početi čak 13. oktobra, odnosno, skoro mjesec poslije prvobitno utvrđenog roka.

Do tada, klubovi trpe štetu zbog dodatnih troškova da održe ekipe u takmičarskoj formi, zakazuju i igraju neplanirane kontrolne utakmice, plaćaju igračice i trenere za “prazan hod” u situaciji kada zbog besparice ionako “dišu na škrge”.

Hoće li se u bh. rukometu ukazati neki Ivica Osim!? (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here