Jedan od čelnika Hezbollaha: Svaki pedalj Izraela u dometu je naših projektila

1
309

Zamjenik generalnog sekretara libanskog pokreta Hezbollah Naim Qassem izjavio je kako niti jedan pedalj teritorije Izraela nije izvan dometa projektila koje taj pokret posjeduje, prenosi Anadolu Agency (AA).

On je u intervjuu za visokotiražni iranski dnevni list “Al-Vefagh“ tako uputio prvu Hezbollahovu reakciju na izraelske tvrdnje o postojanju tajnih Hezbollahovih tunela ispod libansko-izraelske granice.

Nedavno su izraelske snage sigurnosti pokrenule opsežnu operaciju na sjeveru te zemlje s ciljem uništenja tajnih Hezbollahovih tunela.

Kasno sinoć je i glasnogovornik Mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu (UNIFIL) Andrea Terenti saopćio da je od izraelske vojske dobio informaciju o postojanju više takvih tunela.

Qassem je u današnjem intervjuu kazao kako Izrael neće uspjeti u vojnom napadu na Liban.

“Cijela unutrašnjost Izraela, uključujući i Jerusalem, su izloženi Hezbollahovim raketama. Snaga Hezbollaha uveliko komplicira i otežava izraelsku ideju započinjanja rata protiv Libana“, poručio je Qassem.

S druge strane, izraelski premijer Benjamin Netanyahu danas je poručio da je izraelska vojna operacija protiv graditelja tunela tek na početku.

On je najavio nastavak operacije sve dok tuneli ne budu uništeni i prijetnje po Izrael otklonjene.

Također je poručio da nije zainteresiran za sukobe s palestinskim pokretima u Gazi i Zapadnoj obali sve dok taje operacija na sjevernoj granici s Libanom.

Download PDF

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here