Jagodić na Pecari počinje sa sastavom koji je pobijedio Mačvu?

0
575

Nogometaši Slobode od jučer se nalaze u Širokom gdje je trener Vlado Jagodić odredio karantin do odlaska na Pecaru.

Trener Tuzlaka optimist je unatoč neigranju Krpića, Osmanagića, Ćuluma i Đorđilovića, igrača koji će apstinirati zbog nezavršene „papirologije“.

Sloboda nijednom u povijesti nije slavila na Pecari. Širokobriježani i „crveno-crni“ odigrali su u Premijer ligi 19 utakmica od kojih su „škripari“ pobijedili u 11 mečeva, dok je Slobodi pripalo 6, uz dva remija.

U prošloj sezoni Sloboda je na Pecari uzela bod (2:2), dok je na Tušnju pobijedila (1:0).

– Zašto mi ne bismo bili prva generacija koja se iz Širokog vraća s pobjedom – izjavio je Jagodić na posljednjoj konferenciji za novinare u Tuzli.

Nije želio objelodaniti u kakvom sastavu će Sloboda večeras nastupiti protiv od poraza sa škotskim Hibernijanom ranjenog Širokog. Ali, sudeći prema popisu igrača koji su otputovali u Hercegovinu, može se lako zaključiti da će Jagodić izvesti sastav koji je nastupio u „generalci“ protiv šabačke Mačve, prošle subote (1:0).

Na toj utakmici Sloboda je prikazala čvrstu igru, možda i najbolju tokom pripremnog perioda, a nastupili su: Muminović – Todorović, Ignjatović, Mehinagić, Lazevski – Jahić, Kalezić, Ordagić, Husić – Tandir, Ziljkić.

Na klupi se nalaze Erić, Salkić, Zukić, Salihović, Grahovac, Hairlahović, Hodžić i Omerović, a ko će od njih osjetiti slast prve utakmice za bodove, ovisit će od zbivanja na terenu i kretanja rezultata.

Utakmica Široki – Sloboda igra se večeras od 21 sat.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here