Izraelska policija nasrnula na muslimane u Al-Aksi, korišteni topovski udari i suzavac

0
203

Izraelska policija jutros je nasrnula na grupu muslimana u kompleksu Al-Akse i upotrijebila veće količine suzavca i topovskih udara, javlja Anadolu Agency (AA).

Grupa jevrejskih fanatika jutros je u pratnji izraelske policije ušla u kompleks Al-Akse u starom jezgru okupiranog Istočnog Jerusalema.

Grupa muslimana se okupila u kompleksu i negodovala zbog upada fanatičnih Jevreja, na šta je uz upotrebu suzavca i topovskih udara intervenirala izraelska policija.

Očevici su za AA kazali da je izraelska policija tukla okupljene muslimane te da su suzavac i topovske udare bacali i u prostorije u koje su se muslimani skrili. Izraelski policajci su silom zatvorili i vrata džamije u koju su se muslimani skrili.

Glasnogovornik Islamskog vakufa u Jerusalemu Firas Dibs saopćio je kako su izraelski policajci pretukli i Halila et.Terhunu, čuvara i redara u kompleksu Al-Akse.

Ističući kako izraelska policija nije dozvolila zdravstvenim radnicima da ukažu pomoć Terhuni, Dibs je kazao kako je potom slobode lišen još jedan čuvar Al-Akse Isam Najib.

Dibs je također kazao da je u kompleks Al-Akse jutros ušlo više od 850 radikalnih Jevreja.

U kompleksu Al-Akse je i fotoreporter AA koji javlja da se veliki broj Palestinaca okupio u kompleksu Al-Akse i da su tenzije u porastu zbog dolaska radikalnih Jevreja.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here