Izdvojeni komentar: Imaju li tri parcele veze s aferom “15. maj”?

0
465

Poštovana Redakcijo hvala Vam! (Ne)poštovana gospodo Viječnici, sram vas bilo!!
Ponukao me je ovaj tekst da ga malo i sama istražim, pa sam zamolila sestrića, inače iskusnog geodetu, da pronađe ovaj Konkurs na službenim stranicama grada i provjeri o čijim se to privatnim parcelama radi na zvaničnoj stranici Federalne geodetske uprave.
Frapiralo me!!!!

Čak pet parcela pripada privatnoj tvrtki Tomcat od kojih su tri i navedene da su njegovo vlasništvo, a dvije prešućene. Sve su vješto zamaskirane u dugom nizu nabrojanih placeva.
Znate li poštovani građani i Viječnici koji plaćate svu tu svinjariju da se samo od tog “općinskog saradnika” treba ukupno otkupiti oko 4,5 duluma (za njega) beskorisnih kaiševa na kojim se ne može ništa graditi niti se drugačije iskoristiti. Jedan od njih je i onaj prikazan na slici, sa obje strane postojećeg puta.

Zamislite koliko će Grad skupo platiti otkup tih kaiševa da bi se napravio dvostrani trotoar za hiljade radnika i pješaka koji korziraju tim gusto naseljenim dijelom grada?

Da li je to ustvari neki novi dil da se pare ”s razlogom” prebace Jasminovom dežurnom spasiocu Tomcatu i njima zatvori finansijska konstrukcija afere “15. maj”?

Da li, ustvari, uživo gledamo, a bogami i financiramo, nastavak kultnog filma “Spašavanje vojnika Rajana!?”

Prosudite sami, gospodo Viječnici. Od tužilaštva svakako nema fajde.

(Tetka Safija, Tuzla, identitet autorice poznat Redakciji)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here