Izbrisani iz SDS-a: Obren Petrović i poslanici iz Doboja djelovat će u Klubu SNSD-a

0
626

Predstavnici SNSD-a i gradonačelnik Doboja Obren Petrović dogovorili su danas zajednički nastup na entitetskom i državnom nivou.

Nakon sastanka u Banjoj Luci, kojem su prisustvovali predsjednik najjače stranke u RS-u Milorad Dodik te Obren Petrović, koji je nedavno isključen iz SDS-a, rečeno je da će dva poslanika koji su iz Doboja izabrana u Narodnu skupštinu pristupiti Klubu SNSD-a.

“Obren Petrović će u narednom mandatu biti poslanik u Klubu SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH”, rekao je novinarima portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Bilo je riječi i o vanrednim lokalnim izborima za gradonačelnika Doboja, a dogovoreno je da predlože zajedničkog kandidata. “Uvjereni smo da će taj kandidat ostvariti uvjerljivu pobjedu i biti gradonačelnik Doboja”, rekao je Kovačević.

Po pisanju medija, Obrenu Petroviću su upućene prijetnje smrću, jučer na zvaničnu e-mail adresu gradske uprave Doboj. Također, na zvaničnu e-mail adresu općine Sokolac stigle su prijetnje smrću, upućene načelniku opštine Milovanu Bjelici i njegovoj porodici.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here