Ivetić: Nećemo plakati, sada samo mislimo na tri boda!

0
526

„Moramo se vratiti na pobjednički kolosijek i samo nas tri boda interesuju protiv Viteza“, izjavio je trener Slobode Slavko Petrović na današnjoj konferenciji za novinare.

Rekao je da je ekipa imala sedam dana vremena za oporavak, a da je i igračka situacija bolja, jer se u ekipu vraćaju Rustemović i Salihović, koji su izostali zbog žutih kartona, te Bekić i Smajić, koji su bili povrijeđeni.

Petrović je rekao da i ne razmišlja o nekom drukčijem ishodu u veoma bitnoj utakmici protiv jedine ekipe u Premijer ligi koju su dobili u svim ovosezonskim susretima. Međutim, valja reći da je Petrović takva uvjeravanja davao i na prethodnim utakmicama u kojima Sloboda nije ostvarila očekivanja, kao protiv Željezničara i GOŠK-a.

Isprikom navijačima i sportskoj javnosti Tuzčle svoje obraćanje na „presici“ počeo je i kapiten Perica Ivetić. Ostao je, kaže, gorak ukus poraza u veoma bitnoj utakmici, ali da se to sutra ne smije ponoviti. “Nećemo plakati, valja nam igrati!”, rekao je kapiten.

– Utakmica protiv Viteza za nas je kao borba na život i smrt, pod navodnicima, naravno. Pobjedom ćemo ekipu stabilizirati uoči posljednja tri kola Lige za opstanak. Imali smo sedmicu za pripremu, protekla je u razgovorima, dobro smo je iskoristili. U nezavidnoj smo situaciji i svaki igrač koji sutra istrči na teren morat će dati maksim, jer opravdanja za eventualni neuspjeh nema. Mi stariji igrači moramo preuzeti odgovornost i ja se nadam da ćemo sutra osvojiti tri boda – kazao je Ivetić.

Utakmica Sloboda – Vitezt igra se sutra od 19 sati. (tl, Foto: M. Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here