Istru pogodile jake oluje, u Mariji Bistrici grad veličine teniskih loptica

0
642

Nakon sparnog dana, počela su prva grmljavinska nevremena koja su donijela i osvježenje.

Kako javlja IstraMet u Istri se temperatura već spustila za 10-ak stupnjeva nakon što je palo 9 mm kiše, a vidi se i kako je kiša bila popraćena grmljavinskim nevremenom.

Pljusak je pao i u nekim dijelovima Zagreba i prekinuo sparinu.

Predznaci destabilizacije atmosfere već su jutros bili vidljivi u obliku porasta visoke naoblake i sparine, a oko 13 sati došlo je do razvoja jače naoblake na istoku Pazinštine i oko Učke. Olujni sustav do 15 sati donio je 10-ak mm kiše (Cerovlje, zapad Učke) uz osjetan, no ipak kratkotrajan pad temperature zraka, piše Istramet.

Oko 18 sati tuča je poharala i Mariju Bistricu.

“Veličina jajeta, ponegdje i teniske loptice. U 36 godina koliko mi je na leđima, nikad nisam vidio toliku”, kazao je za Index čitatelj koji nam je poslao fotografije tuče.

Današnje nestabilnosti uvod su u jaču promjenu vremena koja tek pristiže. Prema većini aktualnih prognostičkih modela, najveća vjerojatnost pojave grmljavinskih pljuskova postojat će u drugom dijelu ponedjeljka i u noći na utorak. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak i jugo koje će u noći na utorak okrenuti na sjeverozapadnjak i buru uz osjetno te za većinu dobrodošlo osvježenje.

Nakon nekoliko nestabilnijih dana, već od četvrtka očekuje nas postupno zatopljenje uz sve rjeđe nestabilnosti, a od petka se prema svemu sudeći ponovno vraćaju (velike) vrućine.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here