Inspektorima 14 godina zbog dilanja droge

0
281

Srđan Radulović (34) iz Banje Luke i Ognjen Stijak (34) iz Kostajnice, bivši policijski inspektori, jučer su u Okružnom sudu Banja Luka osuđeni na ukupno 14 godina i tri mjeseca zatvora, zbog prodaje droge i drugih krivičnih djela. Tako je Radulović, u ponovljenom postupku, osuđen na jedinstvenu kaznu od devet, a Stijak na pet godina i tri mjeseca zatvora.

Ovom presudom smanjene su im kazne u odnosu na one koje su im izricane u ranijim suđenjima. Oni su ranije bili pravosnažno osuđeni na ukupno 16 i po godina zatvora, ali je tu presudu Vrhovnog suda RS-a ukinuo Ustavni sud BiH.

Podsjetimo, Ustavni sud BiH je ukinuo presudu Vrhovnog suda Republike Srpske zbog povrede prava na pravično suđenje i vratio predmet na novo odlučivanje.

Tokom iznošenja završnih riječi tužiteljica Živana Bajić je kazala da su potvrđeni svi navodi optužnice, te je zatražila da Sud optuženima izrekne najmanje pet godina zabrani vršenje dužnosti. S druge strane, Radulović je zatražio da bude oslobođen optužbi, a Stijak je ustvrdio da ga je Sud na osnovu jednog nezakonitog iskaza strpao u pritvor dvije godine i osudio na pet i po godina zatvora, te da su ga obilježili kao narkodilera.

“Trajno ste mi narušili zdravlje i uništili život kako meni, tako i mom djetetu, majci, supruzi”, rekao je tada Stijak. D. P.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here