Inspekcije: Zbog nepridržavanja mjera privremeno zatvoreno 10 objekata

0
142
(Sa sastanka u Vladi TK - Foto: Press TK)

Aktivnosti inspekcijskih i policijskih službi, te djelatnika civilne zaštite i crvenog krsta koje su, s ciljem povećanja stepena poštivanja preventivnih epidemioloških mjera, realizirane tokom vikenda, bile su tema danas održanog sastanka premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića sa predstavnicima ovih institucija.

Kako je tokom sastanka rečeno inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove su tokom vikenda izvršili nadzor nad poštivanjem mjera koje se odnose na COVID u 18 ugostiteljskih objekata. Od ovog broja u njih 10 je zatečeno kršenje mjera, te su ovi objekti privremeno zatvoreni do otklanjanja uočenih nedostataka.

Istovremeno su inspektori Službe za inspekcijske poslove Grada Tuzle izvršili šest inspekcijskih nadzora, u tri cafe bara i tri nargila bara. Rezultat ovih kontrola je da je u triobjekta zatečeno “neuredno stanje”.
S
lužbenici policije su u saradnji sa Kantonalnom i gradskim/općinskim službama civilne zaštite provodili preventivne mjere i upozoravali građane na neophodnost pridržavanja higijensko-epidemioloških mjera.

Tokom akcije provedene u 36 tržnih centara službenici policije su građanima podijelili 1.153 zaštitne maske. Za nenošenje zaštitne maske upozoreno je 686, a za nedržanje distance 212 građana.

Osim navedenog, službenicima policije je uručeno ukupno 1.700 zaštitnih maski, te je dodatno definisan niz radnji i postupanja tokom vršenja službenih aktivnosti.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, ove aktivnosti će se kontinuirano provoditi.

Poseban fokus u narednom periodu bit će nadzor nad pijačnim prostorima, apotekama, javnom saobraćaju, tržnim centrima i šalter salama institucija u kantonu, saopćila je Press služba Vlade TK.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here