Igrači FC Salines TC žele “napasti” titulu prvaka BiH (Foto)

0
288

Već četvrti dan traju pripreme igrača FC Salines Tuzla Cityja, s novim trenerom i novim igračima.

U novu sezonu klub kreće pod palicom poznatog futsal trenera Predraga Rajića, koji u bogatoj igračkoj i trenerskoj karijeri ima dosta trofeja. Prije Salinesa TC, Rajić je vodio KMF Ekonomac iz Kragujevca sa kojim je bio na korak od plasmana na Final Four Lige prvaka Evrope.

– Čast mi je što sam u klubu čije se ambicije poklapaju s mojim. Ovaj angažman nepšto je novo i za mene i za Salines TC, pokušat ćemo napraviti nešto veliko, da se približimo približimo velikanima, a to ćemo postići radom i angažovanjem. Ići ćemo stepenicu po stepenicu, da napredujemo iz dana u dan – izjavio je Rajić neposredno po preuzimanju ekipe.

Osim Rajića, stručni štab Salinesa pojačan je s nekoliko zvučnih imena: Zoran Rakićević trener golmana, koji je, također, došao iz Ekonomca, potom Tarik Huremović kao kondicioni trener, Edin Aščerić kao pomoćni, Emir Ahmetašević kao klupski liječnik, te fizijatar Mirza Kabil.

Poseban akcenat Uprava kluba stavila je na nove igrače. Ovogodišnja pojačanja su Nikola Matijević reprezentativac Srbije, Nermin Kahvedžić i Srđan Ivanković futsal reprezentativci BiH. Osim njih, tu su provjereni igrači Benjamin Avdić, Mehmed Ramić, Ognjen Blagojević, Slobodan Manojlović, Dejan Trifković, Armin Ćehajić i Nedim Nukić. Uz stare igrače, očekuje sa zaista zavidan roster za predstojeću sezonu.

– Iz godine u godinu, dižemo ljestvicu i pokazujemo da smo ozbiljan klub. Ove godine želimo se uključiti u borbu za titulu prvaka sa klubom Mostar SG. Cilj nije samo ova sezona već da stvorimo stabilan i likvidan klub za narednih deset godina, koji će biti reprezent dobrog malog nogometa u BiH. Klub od ove sezone nastupa pod imenom Futsal klub Salines Tuzla City – izjavio je Boris Filipović, predsjednik Uprave kluba.

Futsal liga BiH počinje u oktobru, a tuzlanski Salines, koji je bio među četiri najbolje ekipe u prošloj sezoni, spremno i sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu, saopćila je Press služba FC Salines Tuzla City. (tl – Foto: Arhiva kluba)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here