Hrvat zaštitio riječ i sada prijeti i iznuđuje novac

0
655

Gospodin iz Zagreba, koji se u javnosti predstavlja kao DJ Turk, osmislio je možda najbriljantniji poslovni model ikad.

Doslovno hoda okolo i prijeti tužbom svima u muzičkoj industriji koji u nazivu svog festivala ili nekog drugog događaja koriste riječ – reunion. Razlog je, sasvim logično, jer joj je on vlasnik.

Englesku riječ, koja je inače prvi put zabilježena u 17. vijeku, a nastala je od latinskog reunire, gospodin Turk, odnosno Hrvoje Turčin, nekako je uspio da zaštititi u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. Stoga sad, pretpostavljamo, pokušava zaraditi na njoj.

Tako je ovih dana poslao dosta urnebesnu poruku jednom drugom DJ-u, Marku Yeshu Ješovniku, koji radi i kao menadžer te voditelj na Radiju 101, u kojoj mu objašnjava da je isključivo on vlasnik riječi koju je ovaj koristio za promovisanje nadolazećeg partija. Gospodin DJ Turk doslovno je napisao:

“Lep pozdrav, video sam da organizujete party u kojem je spominjana riječ REUNION. Naime, ja sam vlasnik te riječi za djelatnosti organizacije partija, festivala, prodaje karata ili bilo kojeg obilježja, a da se odnosi na zabavu. Ovim putem Vas molim da maknete riječ REUNION iz naslova, vizuala, karata ili bilo kog ostalog promotivnog materijala koji koristite. U protivnom će Vas kontaktirati advokatska kancelarija Grubeša i partneri.”

S tim da čovjek ne blefira, Ješovniku se potom javila i navedena kancelarija s istim zahtjevom, pa ih je na kraju poslušao. (b92)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here