Hasić: Ko je lud da kupi avionske karte, a da juniorke ne pošalje na Evropsko prvenstvo!?

0
487

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sudjelovat će na Evropskom prvenstvu divizije B, koje će se od 13. – 21. jula održati u Bugarskoj, izjavio je za Fenu koordinator u RS BiH i predsjednik RS TK, Alija Hasić.

na ovaj način on je demantirao tvrdnje pojedinih medija o tome da zbog nedostatka sredstava za uplatu kotizacije naša reprezentacija neće putovati u Varnu.

– Ne znam kome treba da plasira netačne informacije, ako se zna da su juniorke minulog vikenda bile na kraćim pripremama u Hrvatskoj, te da su avionske karte za odlazak u Bugarsku kupljene još prije dva mjeseca. Ko je lud da kupuje karte, a da ne pošalje igračice na prvenstvo – konstatuje Hasić.

Prema njegovim riječima, oko 60 posto sredstava potrebnih za plaćanje kotizacije nalazi se na računu RS BiH, što znači da nedostaje otprilike oko 7.000 eura.

– Rok za uplatu kotizacije je 10. jun i nema sumnje da će do tog datuma ovaj problem biti riješen – zaključio je Hasić.

Podsjećamo, juniorska reprezentacija BiH nalazi se u grupi B Evropskog prvenstva, zajedno sa selekcijama Poljske, Finske, Ukrajine i Izraela. (tl – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here