Hapšenja u Mostaru zbog trgovine oružjem

0
192

Dvije osobe uhapšene su jučer oko 19 sati u Mostaru zbog sumnje da su počinile nekoliko krivičnih djela, saopćeno je jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako je saopćeno iz policije, oko 19,15 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK, Policijska stanica Mostar Centar i Policijska stanica Mostar Sjever su, po naredbi Opštinskog suda Mostar, a zbog sumnje u međunarodnu trgovinu vatrenim oružjem, izvršili pretres kuće u naselju Vrapčići Mostar korisnika A.V. (1979).

Pretresom su pronađene dvije automatske puške, jedan pištolj, veća količina municije za pištolj, nepoznata biljna materija koja asocira na marihuanu, praškasta materija koja asocira na heroin, jedan mobitel sa sim karticom.

Navedeni predmeti su uz potvrdu izuzeti od A.V, dok je od nizozemske državljanke L.L. (1980) izuzet jedan mobitel sa SIM karticom. Oni su uhapšeni, a o svemu je upoznat nadležni tužilac. U toku je kriminalistička obrada, saopćeno je.(n1.tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here