Hamburg: Prostitutka ubijena i isječena na komade

0
704

Policija u Hamburgu traga za ubicom koji je, u stilu Džeka Trbosjeka, na komade isjekao prostitutku, a dijelove njenog tijela je ostavio na više lokacija širom grada. Neki dijelovi tijela pronađeni su na udaljenostima od 25 kilometara, piše lokalni portal Mopo.

Prenoseći izvještaj policije pišu da je posljednji komad tijela pronađen u kanalu Goldbekkanal u četvrtak.

Mediji su ženu identifikovali kao 48-godišnju Lusi čiji je nestanak prijavljen 1. avgusta. Državljanka Ekvatorijalne Gvineje radila je u Hamburgu kao prostitutka, a prije nego što je doselila u Njemačku, živjela je u Španiji.

Prvi dijelovi Lusinog tijela otkriveni su početkom mjeseca, nedugo nakon prijave nestanka, uz obalu rijeke Elbe. Potom je u ponedjeljak slučajni prolaznik otkrio torzo žrtve u blizini kanala. Iako su neki dijelovi bili bačeni sa 25 kilometara razlike, policija je uvjerena da se radi o istoj žrtvi.

Policija još uvijek ne zna ništa konkretno o ubici, piše Local.

Njemačka televizija BTV objavila je kartu lokacija na kojima su pronađeni dijelovi tijela.

U Njemačkoj je prostitucija legalizovana 2002., a bordeli slobodno rade u gotovo svakom gradu. Prostitutke se mogu iznajmljivati preko agencija, ali većina radi samostalno. U julu ove godine Berlin je uveo strože propise prema kojima bordeli i drugi subjekti koje se bave pružanjem seksualnih usluga moraju nabaviti posebnu dozvolu za koju moraju zadovoljiti zdravstvene i higijenske standarde, prenosi Jutarnji list.

 

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here